Monitorizarea oportunităților de finanțare interne și externe

Monitorizăm permanent noi oportunități de finanțare și actualizăm zilnic calendarul acestora sau informații referitoare la modificările apelurilor de proiecte deja deschise. Munca noastră implică cercetare online, crearea de rețele cu alți profesioniști din industrie, participarea la evenimente. Suntem la curent cu cele mai recente știri. Prin urmărirea constantă a acestor surse, cunoaștem cele mai recente tendințe, inovații și oportunități din industrie, ceea ce le poate oferi un avantaj competitiv pe piață clienților noștri.

Monitorizarea oportunităților este o activitate esențială pentru a avea succes și poate oferi instituțiilor publice, companiilor sau alte organizații un avantaj competitiv prin identificarea și exploatarea noilor oportunități de creștere și dezvoltare.

Identificarea surselor de finanțare și stabilirea eligibilității

Pentru clienții noștri analizăm liniile de finanțare potrivite și o identificăm pe cea mai potrivită pentru stabilirea eligibilitatii beneficiarului și a ideii de proiect.  Identificarea surselor de finanțare și stabilirea eligibilității sunt două aspecte esențiale în procesul de obținere a fondurilor pentru un proiect sau o afacere. Aici sunt câteva aspecte de luat în considerare:

Identificarea surselor de finanțare

există o varietate de surse de finanțare disponibile, inclusiv împrumuturi bancare, finanțări guvernamentale, finanțări de la investitori privați sau crowdfunding. Identificați sursele de finanțare care sunt disponibile pentru proiectul sau afacerea dvs.

 

Evaluarea eligibilității

Fiecare sursă de finanțare are propriile criterii de eligibilitate. Pentru a determina dacă sunteți eligibil pentru o anumită sursă de finanțare, este important să vă asigurați că îndepliniți toate cerințele. Acestea ar putea include cerințe legate de venituri, capital, credit sau alte criterii.

 

Documentația necesară

Fiecare sursă de finanțare va avea propriile cerințe de documentație pentru a evalua eligibilitatea dvs. În general, va fi necesar să furnizați documente financiare, planuri de afaceri sau alte informații relevante. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pregătite și organizate înainte de a aplica pentru finanțare.

Planul de afaceri

În multe cazuri, va fi necesar să prezentați un plan de afaceri pentru a fi eligibil pentru finanțare. Planul de afaceri ar trebui să conțină informații despre produsul sau serviciul dvs., piața țintă, strategia de marketing, planul de afaceri, prognoze financiare și alte informații relevante.

Consultați un specialist

Dacă aveți întrebări despre identificarea surselor de finanțare și stabilirea eligibilității, consultații noștri sunt aici. Vă putem ajuta să navigați prin acest proces și să vă asigurați că faceți alegerile corecte pentru proiectul sau afacerea dvs.

Scrierea și întocmirea proiectului

Optimizăm proiectul astfel incat sa respecte condițiile și criteriile de eligibilitate și să aibă șanse maxime de aprobare

Întocmirea Cererii de Finanţare & Planului de Afaceri

Întocmirea unei cereri de finanțare și a unui plan de afaceri reprezintă două elemente cheie în procesul de obținere a fondurilor pentru un proiect sau o afacere. Sunt câteva aspecte de luat în considerare atunci când elaborăm o cerere de finanțare și un plan de afaceri:

Cererea de finanțare

În general, o cerere de finanțare include informații despre proiectul sau afacerea dvs., suma de bani solicitată, scopul finanțării și detalierea aspectelor privind sustenabilitatea proiectului și în anumite situații planul de rambursare a împrumutului, atunci cand vorbim de finantari rambursabile. Cand vorbim de finantari nerambursabile fiecare tip de proiect necesita studierea atentă a Ghidului Solicitantului si respectarea condițiilor menționate.

 

Planul de afaceri

Un plan de afaceri este un document detaliat care descrie în mod specific afacerea dvs. și cum intenționați să o dezvoltați. Acesta conține informații despre produsul sau serviciul dvs., piața țintă, strategia de marketing, planul de afaceri, prognoze financiare și alte informații relevante. Este important să aveți un plan de afaceri bine dezvoltat care sa arate ca aveți o viziune clară a afacerii dvs.

 

Buget/Prognoze financiare

Este foarte importanta perspectiva financiara a proiectului/afacerii dvs. În aceasta etapa trebuie elaborate prognoze financiare realiste, care includ proiecții de cheltuieli/vânzări, și profituri/realizarea obiectivelor propuse.

Planul de achiziții/ Graficul activităților

Dacă acestea sunt necesare, ele trebuie întocmite conform obiectivelor din cererii de finanțare și să fie corelate cu bugetul proiectului.

În cadrul apelurilor de proiecte competitive este foarte important ca cererea de finanțare sa obtina punctaj cat mai mare, acesta acordându-se conform unei grille foarte bine stabilita, de aceea este necesara o structura clara, informații corecte și complete.

Depunerea proiectului de finanţare

Depunerea electronică a proiectului de finanțare presupune depunerea unui pachet de documente prin intermediul unei platforme online dedicate sau a unui portal de finanțare electronică. Va putem ajuta la încărcarea documentelor pe platforma dedicata. Dacă vă decideți sa încărcați singuri proiectul în platforma iată câteva aspecte importante de luat în considerare atunci când depuneți electronic un proiect de finanțare:

 

Accesarea portalului de finanțare

Înainte de a depune proiectul de finanțare, trebuie să accesați portalul de finanțare electronic și să vă creați un cont. Asigurați-vă că aveți acces la toate informațiile relevante privind programul de finanțare și că ați studiat în detaliu cerințele de finanțare.

 

Documentația necesară

Portalurile de finanțare electronică vor avea cerințe specifice de documentație necesară pentru depunerea proiectului de finanțare. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pregătite înainte de a începe procesul de depunere electronică.

 

Încărcarea documentelor

Încărcați toate documentele necesare în format electronic pe platforma de finanțare. Asigurați-vă că toate documentele sunt clare și ușor de citit și că toate informațiile sunt prezente și corecte.

Urmați instrucțiunile

Portalurile de finanțare electronică vor avea instrucțiuni specifice pentru depunerea proiectului de finanțare. Asigurați-vă că urmați aceste instrucțiuni cu atenție și că depuneți proiectul în conformitate cu cerințele.

Păstrați o copie de rezervă

După ce ați depus electronic proiectul de finanțare, păstrați o copie de rezervă a tuturor documentelor depuse. Acest lucru vă va ajuta să aveți acces la informațiile relevante și să vă verificați proiectul de finanțare în cazul în care apare o problemă sau o întârziere în procesul de finanțare.

Important

Asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile specifice ale portalului de finanțare electronic și că depuneți toate documentele necesare în timp util.

Evaluarea şi contractarea

Pregătirea documentației de clarificări și semnarea contractului de finanțare sunt două aspecte esențiale în procesul de obținere a finanțării pentru afacerea sau proiectul dvs. Acestea vă permit să vă clarificați toate neclaritățile și să vă asigurați că înțelegeți pe deplin termenii și condițiile finanțării.Pentru aceasta etapa pregătim toate documentele necesare și vă oferim consiliere și asistență în timpul întregului proces. La semnarea Contractului de Finanțare trebuie sa va asigurati ca ati inteles toți termenii și condițiile din contract și că sunteți de acord cu acestea înainte de a semna.

Monitorizarea proiectului și managementul investiției

Organizarea procedurilor de achiziţii şi realizarea documentelor necesare

Organizarea procedurilor de achiziții și realizarea documentelor necesare sunt etape critice în procesul de achiziții pentru orice afacere sau proiect. Acestea vă ajută să vă asigurați că achizițiile dvs. sunt făcute în mod legal, transparent și eficient. Va putem ajuta în aceasta etapa cu organizarea procedurilor de achiziții, studiul prealabil, definirea necesităților: selectarea procedurii de achiziții, elaborarea documentelor necesare, evaluarea ofertelor, asistență la semnarea contractului de achizitie.

 

Înregistrarea progresului din proiect

Înregistrarea progresului dintr-un proiect finanțat din surse europene este esențială pentru a vă asigura că respectați toate cerințele și reglementările specifice proiectului și că veți putea prezenta rapoarte corespunzătoare. Monitorizarea proiectului implică înregistrarea tuturor aspectelor legate de proiect, inclusiv activitățile desfășurate, resursele utilizate și bugetul alocat. Înregistrarea acestor date ajuta la monitorizarea proiectul și la identificarea oricăror probleme înainte ca acestea să devină critice.

Planificarea și implementarea rapoartelor – în cadrul unui proiect finanțat din surse europene, se prezinta rapoarte periodice către finanțatori. Acestea trebuie planificate la timp și să respecte toate cerințele specifice. Este important să existe un sistem de raportare bine stabilit pentru a înregistra progresul proiectului. Acest sistem ar trebui să permită urmărirea activităților și resursele utilizate, actualizarea bugetul prezentarea de rapoarte periodice. Monitorizarea bugetului este esențială pentru a vă asigura că proiectul rămâne în limita bugetului alocat.

În general, înregistrarea progresului dintr-un proiect finanțat din surse europene implică monitorizarea activităților și resurselor utilizate, planificarea și implementarea rapoartelor periodice, instituirea unui sistem de raportare bine stabilit, monitorizarea bugetului și comunicarea regulată cu organismele abilitate cu verificarea acestora.

 

Întocmirea cererilor de Rambursare / Plata

Întocmirea cererilor de rambursare sau de plată pentru proiecte finanțate din fonduri europene poate fi o procedură complexă și riguroasă, deoarece există multe reguli și condiții care trebuie respectate. Iată câteva recomandări generale pentru întocmirea unei cereri de rambursare sau plată pentru un proiect finanțat din fonduri europene:

  • Pentru a întocmi o cerere de rambursare sau plată corectă, trebuie să fie înțelese în detaliu procedurile și regulile specifice proiectului și ale programului de finanțare european care finanțează proiectul. Acest lucru poate include ghidurile de finanțare, documentele contractuale și alte instrucțiuni oferite de autoritățile de gestionare a proiectului.
  • Menținerea evidenței cheltuielilor: Pentru a solicita o rambursare sau o plată, trebuie să fiți în măsură să prezentați documentele justificative pentru toate cheltuielile efectuate în cadrul proiectului. Acestea trebuie înregistrate cu atenție, iar facturile și alte documente justificative trebuie păstrate și îndosariate. 
  • Respectarea termenelor  limită: Programele de finanțare pot avea termene limită stricte pentru depunerea cererilor de rambursare sau plată. Trebuie să fiți  la curent cu aceste termene și să depuneți cererea în timp util. Toate termenele limită pentru raportarea activităților proiectului și a cheltuielilor efectuate trebuie respectate.

În general, autoritățile de gestionare a proiectului vor pune la dispoziție un formular de cerere de rambursare sau plată specific pentru proiectul dvs. Acesta trebuie completat corect și complet.Înainte de a depune cererea, aceasta trebuie verificată cu atenție pentru a vă asigura că ați completat toate informațiile solicitate și că ați inclus documentele justificative necesare. Orice erori sau omisiuni pot duce la respingerea cererii.

Operarea modificărilor necesare din proiect

Proiectele finanțate din fonduri europene pot fi supuse unor modificări în timpul desfășurării lor, deoarece situațiile se pot schimba și poate fi nevoie să se adapteze planurile inițiale. În general, modificările pot fi aduse la nivelul activităților, obiectivelor, bugetului sau altor aspecte ale proiectului. Iată câteva aspecte importante:

  • Identificarea motivul modificării: Înainte de a face orice modificare, trebuie identificat motivul pentru care aceasta este necesară și necesita o evaluare a impactului pe care îl poate avea asupra proiectului. Este importantă justificarea modificărilor către autoritățile de finanțare și explicația cum acestea vor contribui la îndeplinirea obiectivelor proiectului.
  • Consultarea ghidurile de finanțare: Înainte de a efectua orice modificare, trebuie verificate ghidurile de finanțare și documentele contractuale care guvernează proiectul. Acestea pot conține informații despre condițiile și procedurile specifice care trebuie respectate pentru a efectua modificări.
  • Notificarea autoritățile de finanțare: În general, trebuie să notificate autoritățile de finanțare înainte de a efectua orice modificare semnificativă. Acest lucru poate implica completarea unor formulare specifice sau a altor documente necesare. 
  • Actualizarea planul de proiect: Odată ce autoritățile de finanțare au aprobat modificarea, trebuie actualizat planul de proiect pentru a reflecta modificările efectuate. Acest lucru poate include actualizarea bugetului proiectului, activităților și altor aspecte.
  • Înregistrarea tuturor modificărilor: Este important ca toate modificările efectuate sa fie înregistrate, iar procesul de luare a deciziilor care a condus la modificarea proiectului sa fie documentat. Aceasta va fi utilă în viitor, dacă vor fi necesare justificări sau explicații cu privire la modificările efectuate.

 

Este importantă transparența și comunicarea cu autoritățile de finanțare. Aceasta trebuie făcută în mod regulat și prompt atunci când sunt necesare modificări în cadrul proiectului.

Alte servicii de asistenţă în implementare. În funcție de nevoi specialistii noștri va pot oferi suport și în alte acțiuni sau procese necesare pentru o implementare corecta a proiectului dumneavoastra.

Monitorizarea unui proiect implementat de un consultant terț

Evaluam si verificam documentele deja depuse sau în curs de depunere (Cerere de finantare, Plan de afaceri, Grafic activitati, Buget, Rapoarte financiare. Rapoarte tehnice de progres)

Puteți apela la noi în orice etapă a proiectului, pentru a va face recomandări pentru obținerea finanțării sau pentru implementarea acesteia cu succes. În etapa de implementare trebuie urmărit permanent progresul proiectului si acest lucru se face prin următoarele: verificarea progresului. verificarea calității, verificarea utilizării fondurilor, monitorizarea riscurilor, verificarea rapoartelor de progres, verificarea conformității: 

În general, monitorizarea proiectului implementat de un consultant terț finanțat din fonduri europene este importantă pentru a asigura succesul implementării proiectului și pentru a va asigura că se respectă cerințele finanțării europene. De aceea, beneficiarul ar trebui să aibă un plan de monitorizare adecvat, să desemneze o persoană responsabilă cu monitorizarea și să ia măsurile adecvate în cazul în care apar probleme sau riscuri.

Sunteți pregătit pentru următorul nivel?